Meerjarenbeleid 2024 - 2028

In het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht werken we iedere dag aan het vaardig en veilig verder helpen van patiënten die bij ons verblijven. Door goede behandeling en beveiligde zorg te bieden, dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving. We opereren op het snijvlak van transculturele en beveiligde zorg. Daarin hebben we een unieke positie en daar zijn we trots op.

De afgelopen jaren heeft CTP Veldzicht zich sterk ontwikkeld. Dit document bevat onze strategische koers voor de komende jaren. Het geeft ons richting en laat zien welke kant we opgaan de komende jaren. Als organisatie willen we ook richting gevend zijn. Richting gevend voor de diversiteit van onze patiënten en als toonaangevend centrum voor transculturele (forensische) psychiatrie. En richting gevend voor onze medewerkers, zodat ze hun cultureel bewustzijn kunnen blijven ontwikkelen en inzetten voor een betekenisvolle behandeling en beveiliging.

Als organisatie behalen mooie behandelresultaten. Dit zijn de verdiensten van onze betrokken medewerkers en hun enorme inzet en toewijding.

Cruciaal bij het waar maken van onze strategische koers is om in open verbinding te blijven met onze omgeving. Met onze directe omgeving van Balkbrug en haar inwoners, met onze partners in de keten en met de samenleving voor wie we onze maatschappelijke opdracht vervullen.